Upis 2015/2016

Дружење са песникињом Јеленом Милошев

03.12.2015

У четвртак, 3. децембра, у школи је уприличена промоција књиге Јелене Милошев „Ћутања пре полета“. Ученици су се упознали са песмама из збирке, које је ауторка читала, као и са порукама овог песничког првенца. У септембру месецу Јелени је додељена специјална награда „Стражилово“ за прву збирку поезије. Неколико књига ауторка је срдачно поклонила библиотеци и наставницима.

Јесење фризуре

03.12.2015

Професорка практичне наставе Ева Котхенц један дан је посветила раду са својим ученицима правећи уметничке јесење фризуре, где су, кроз естетско обликовање фризура, дошли до изражаја вештина и креативност.

Зборник ученичких радова

03.12.2015

14. Зборник ученичких радова објављен је уз материјалну подршку Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице. Уредништво и техничка обрада заслуга је професора Коња Шандора и Варга Иштвана. Овогодишњи зборник садржи песме и есеје ученика на српском и мађарском језику, радове из страних језика, енергије и ликовне радове, фотографије сувенира, макета и чудесне геометрије.

 

Јесењи радови у школи

03.12.2015

У новембру је организована јесења радна акција у оквиру пројекта „За чистије и зеленије школе у Војводини“. Земљиште је обрађено и засађене су дрвенасте биљке: тује, јорговани, руже и перене. Техничари за заштиту животне средине покупили су опало лишће, орезали осушене гране и склонили једногодишње биљке. Такође, професорка биологије Илдико Хорват Бабински напомиње да су ученици узели учешће у конкурсу „Енергија је свуда око нас“.

Образовање о репродуктивном здрављу

01.12.2015

Хемијско-прехрамбена средња школа у Чоки и ове године је део пројекта ваннаставне едукације Института за јавно здравље Војводине: „Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу средњошколаца у Војводини школске 2015/2016“ подржан средствима Покрајинског секретаријата за спорт и омладину АПВ.

Ученици средње школе у посети Градској библиотеци

23.10.2015

У периоду од 23. до 30. октобра у Градској библиотеци у Чоки уприличена је недеља посвећена Вуку Стефановићу Караџићу, реформатору српског језика и правописа, лексикографу, критичару и писцу.

У омладинском кампу у Мађарској

30.10.2015

У периоду од 23. до 30. октобра неколико ученица наше школе учествовало је у омладинском кампу под називом „Сусрет ђачких самоуправа у Карпатској котлини“ у месту Њиређхаза у Мађарској.

Пламени фотометар

23.10.2015

За извођење лаборираторијских вежби из инструменталне анализе школа је набавила пламени фотометар уз финансијску помоћ Фондације Бетлен Габор.

Инструмент омогућава квантитативну анализу садржаја калијума и натријума у води и разним растворима.

Руководилац пројекта и овог пута био је наставник стручних предмета Варга Иштван.

Промене у руководству средње школе

23.10.2015

На почетку још једне школске године, у другој половини септембра, дошло је до значајних промена у Хемијско-прехрамбеној средњој школи.На састанку Школског одбора усвојена је оставка досадашњег директора Тибора Терека и на место вршиоца дужности директора постављен јеБата Јожеф.

Набавка комплета за прву помоћ

07.10.2015

На конкурсу објавјеног од стране Мађарског националног већа школа је добила 25 000 динара за набавку 6 комплета прве помоћи.

Pages

Subscribe to Hemijsko-prehrambena srednja škola Čoka RSS

O nama u slikama

Kontakt:

tel/fax +381/230-71-056
info@hpscoka.edu.rs
23320 Čoka
Moša Pijade 28.