Iskolakönyvtár

Cikk

Vendégünk volt Bogdán József papköltő

2013/04/24

Iskolánk  magyartanára Erdélyi Ilona minden évben meglepi diákjait legalább egy rendhagyó magyarórával. Az idén Bogdán József papköltőt látta vendégül, aki bemutatta A Kosztolányi család közelében c. könyvét, melyben a szerző közkinccsé teszi a Kosztolányi-hagyaték egy részét és az azzal kapcsolatos feltáró tevékenységét.

A diákok valóban rendhagyó, élvezetes előadásban részesültek, mert Bogdán József Kosztolányi költészetét és prózáját saját élethelyzeteinek fölidézésével illusztrálta, és időnként beleszőtte mondanivalójába több nagy költőnk – József Attila, Juhász Gyula, Babits Mihály, Pilinszky János – egy-egy elgondolkodtató, a témához kapcsolódó versrészletét. Így a hallgatónak az az érzése támadt, hogy az emberközpontú, ugyanakkor istentisztelő magyar költészet esszenciális töménységű bemutatását hallja az előadótól.

Bogdán József Kosztolányi-kutatásairól Fejős Csilla filmjét az Őszi koncert-et is levetítették.

A vendégelőadót Bogdán- és Kosztolányi-versekkel köszöntötték harmadikos tanulóink, Nagy Mélykúti Sára és Tóth Horti Elizabetta, valamint Kónya Sándor versénekes (tanár).

Az előadás végén Nagyiván Adrián, a harmadikosok osztályelnöke diákjaink munkáiból összeállított Gyűjteménnyel ajándékozta meg Bogdán Józsefet, aki legújabb könyvének példányait adta iskolánknak.

Rólunk képekben

Kontakt:

tel/fax +381/230-71-056
info@hpscoka.edu.rs
23320 Čoka
Moša Pijade 28.